Вина України: рейтинг найкращих виробників

Вино - напій, який супроводжує важливі моменти в житті: обід у компанії близьких, вечеря з коханою людиною, спокійний вечір за переглядом фільму. Доповнити досвід допоможуть вина України, адже в сучасному світі так важливо підтримувати рідне.

Вина України: рейтинг найкращих виробників

"Колоніст" - інновації сонячного Причорномор'я

Виноградники компанії розташовані в південній частині Одеської області - в селищі Криничне. Село розташоване на одній широті з Бордо - французьким регіоном із м'яким середземноморським кліматом. На місцевих плантаціях здебільшого ростуть міжнародні сорти винограду, включно з "шардоне", "каберне совіньйон", "мерло", "рислінг".

Флагман - вино "Висока Гамма". Купаж огортає акордами темних фруктів, винограду, трав. Червона позиція вигідно розкривається при подачі з м'ясом, особливо бараниною.

Не менш гарний приклад - "Одеса Чорна". Вино, вироблене з автохтонного сорту винограду, огортає насиченим фруктовим шлейфом із пряним післясмаком.

Chateau Chizay - родзинка Карпатських гір

Виноробний завод "Чизай", розташований у Закарпатській області на кордоні з Угорщиною, славиться солодкими винами. Спочатку компанія виробляла продукцію виключно на експорт. В останні роки виноробня Chateau Chizay поставляє вина на український ринок. На місцевих виноградниках вирощують виноград сортів "рислінг", "гевюрцтрамінер", "мерло". Список найкращих позицій:

  • "Роза Карпат";
  • "Домашнє вино";
  • "Закарпатський кагор".

Beykush - гордість Миколаївської області

Виноробню запустили 2010 року. Біля витоків - молодий і цікавий IT-фахівець Євген Шнейдеріс. Продукцію виробляють лімітованими партіями. Виноградник охоплює 11 гектарів. Винну продукцію виготовляють за класичною технологією, надаючи перевагу ручній праці. На плантаціях вирощують міжнародні сорти винограду. Також культивують ягоди, характерні для Причорномор'я та Грузії. Вина Beykush, з якими обов'язково варто познайомитися:

  • "Оранж Вікторія";
  • "Яфе Нагар";
  • "Лока Дезерта".

Shabo - традиції з Одеської області

Винокурня розташована на території одного з найстаріших виноробних регіонів не тільки України, а й Європи. Компанію заснували 2003 року. Ідея належала українцю грузинського походження Гіоргі Іукурідзе. Сьогодні виноградники компанії охоплюють 1200 гектарів. На плантаціях ростуть як старі відновлені саджанці, так і нові, привезені з Італії та Франції. По сусідству з винокурнею культивують 20 традиційних європейських сортів, а також "сапераві" та "ркацителі". Привід для гордості - місцевий сорт "тельті-курук". Винну продукцію експортують у 16 країн.

Почніть знайомство з торговою маркою з Sauvignon Blanc - білого сухого вина. Смако-ароматичний букет - збалансований, з виразними мінерально-трав'яними акордами. Також на увагу заслуговують червоні вина, вироблені з сорту "каберне совіньйон".