Історія виникнення пива

Пиво - стародавній алкогольний напій. Перші сліди його виготовлення були знайдені в печері Ракефет, що знаходиться на території сучасного Ізраїлю. Через 13 000 років від початку виробництва цього напою, пиво нефільтроване не втрачає актуальності й сьогодні. Його можна придбати в маркеті або оформити онлайн замовлення й отримати швидку доставку (від 15 хвилин) від Turbo. Наявність особистих дарксторів у різних районах Києва дає змогу не тільки швидко обробляти замовлення клієнтів, а й здійснювати оперативну доставку за вказаною адресою. Щоб пиво зберігало необхідну температуру, кур'єри використовують спеціальні термосумки. Завдяки цьому, ви отримуєте найкращий сервіс оформлюючи замовлення в онлайн-супермаркеті Турбо.

Ви можете встановити зручний додаток на смартфон і замовляти свіжі продукти в будь-який час. Купуючи товар на суму від 400 гривень, доставка буде безкоштовною. А для більшої вигоди - беріть участь у бонусній системі TurboCoin. Її суть полягає в тому, що за кожен придбаний товар, користувач отримує бали. Накопичуючи певну кількість очок, можна здійснити обмін на різні продукти з наданого каталогу.

Історія виникнення пива

Перші свідчення про промислове виробництво датуються VII тисячоліттям до н.е. Так, у Месопотамії було знайдено глиняні таблички із зображенням спеціального чана і пивоварами. У Стародавньому Вавилоні навіть існували закони пивоваріння, так за неякісно вироблений напій власник закладу міг бути засуджений до страти. Стародавні єгиптяни знали близько 20 рецептів цього хмільного напою.

Пиво в Середньовіччі

Північна Європа займалася виробництвом напою з давніх часів. Варяги називали його брагою Одіна. Особливістю рецепта було додавання голок хвої. Настій був багатий на вітамін С і допомагав від багатьох захворювань. Варяги любили пити пиво у великих кількостях, влаштовували цілі бенкети і змагалися, хто подужає більше.

У середні віки основними центрами варіння пива були Німеччина та Фландрія. Виробництво було на території монастирів. У ті часи було розроблено сотні рецептів, які й по сьогодні вважаються найкращими. Перші документальні згадки про пивоваріння на території монастирів датовані VIII століттям. Напій вживали ченці та черниці. Також, його могли давати дітям. Вода була набагато небезпечнішою через можливе зараження, а практикою кип'ятіння тоді ще не користувалися.

Уже до 14-15 століття бізнес пивоваріння активно процвітав і був досить прибутковим. Тільки на території Гамбурга працювало на той час понад 600 підприємств. Німецькі пивовари вважали своїм покровителем короля Гамбрінуса.

Технологія виробництва в наші дні

Широке поширення пива пов'язане з простою технологією і доступністю сировини для виробництва. Виглядає це наступним чином:

  1. Заздалегідь пророщене зерно затирається і змішується з водою.
  2. У суміш додається хміль.
  3. Кип'ятіння сусла протягом 1-2 годин.
  4. Переливання складу в бродильний резервуар.
  5. Проведення процедури фільтрації.
  6. Розлив напою по пляшках і підготовка до продажу.

Згодом стали створюватися нові технології пивоваріння, випускалися нові штами дріжджів, що вплинуло на завершення епохи домашнього приготування. Однак і зараз часто зустрічаються невеликі виробництва, які варять пиво за власним рецептом, тримають його в найсуворішому секреті, чим і викликають інтерес у споживачів.

Сучасні виробники пропонують великий асортимент напою. Фільтроване і нефільтроване, темне і світле, з додаванням різних смаків. Тож кожен зможе знайти цікаву інтерпретацію такого давнього хмільного напою.